הצהרת הון – היבטים נוספים
"כסף שחור" מתגלגל הרבה במשק הישראלי על אף הביקורת הרבה של רשויות המס בחברות, בעסקים פרטיים ואצל סתם אזרחים שהחליטו להפיק הכנסה נוספת "מן הצד".
אחת הדרכים של רשויות המס למנוע גלגול של כסף שחור המופק מהכנסות שאינן מדווחות הינה על ידי חובת הגשת "הצהרת הון".
הצהרת הון (Capital Declaration) הינה דין וחשבון, הכוללת פרטים מלאים על הנכסים וההתחייבויות של הנישום לתאריך נתון. מטרת הצהרת ההון היא לבדוק את המקורות של הנישום לנכסים שבבעלותו, ובאופן זה פעמים רבות מתאפשר לרשויות המס לגלות הכנסות אשר לא דווחו על ידי הנישום. הפרשים לא מוסברים בין הצהרות הון עוקבות, מעוררות את רשויות המס לחקור ולבדוק לעומק את הסיבות להפרשים, והן עלולות לדרוש תשלום מס המשקף את הגידול הלא מוסבר בהון.
דרישה להגשת הצהרת הון מופנית לבעלי עסקים וחברות, אשר נדרשים להצהרה זו מידי כמה שנים, כאשר הצהרת הון ראשונה, נדרשת בדרך כלל עם המעבר של אדם למעמד של נישום החייב בדיווח שנתי על הכנסותיו (פתיחת עסק עצמאי או הקמת חברה בע"מ).
במסגרת הצהרת ההון נדרשת משפחה, קרי בני זוג וילדים עד גיל 18, להציג את סך כל רכושה בניכוי החובות שיש לה, כלומר רכוש נטו. ויודגש – הסכומים הנרשמים בהצהרת ההון אינם משקפים את שווים הריאלי של הרכוש וההתחייבויות של המצהיר. וכך, בשל העובדה שהחישובים נעשים בערכים נומינליים, כולל חישוב ההכנסות, מנוטרלת השפעת האינפלציה והשינויים בערך השוק של הנכסים.
הצהרת הון ראשונה שקיבל אזרח, היא החשובה מכל הצהרות ההון הבאות בעקבותיה, כיוון שהיא מהווה את הבסיס לכל הבדיקות שיבואו בשנים הבאות, ולכן מקפדים רואי חשבון לסייע לנישומים לדקדק יותר ברישומי הצהרת הון זו ולא להחסיר כל דרך אפשרית למיצוי הרישום אשר ייטיב להם.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, הצהרת הון איננה עניין מסובך. כמו בתחומים רבים אחרים, אף בתחומים פיננסיים מורכבים, כהכרזה רשמית כזו או אחרת על כמות נכסים בעסק, ניתן לבצע זאת בקלות וביעילות במידה ומתייחסים לכך בצורה הנכונה, תוך שימת לב לכל הפרטים הנדרשים.
לקבלת פרטים נוספים או לקביעת פגישת ייעוץ חייגו 077-7386666