פיטורי עובד בחל"ת
פיטורי עובד בחל"ת: בעקבות התפשטות נגיף הקורונה מעסיקים רבים נקטו צמצומים שבמהלכם עובדים רבים הוצאו לחל"ת (חופשה ללא תשלום) ,וכעת כתוצאה מהמשבר לא כל העובדים יחזרו למקום עבודתם.
ולכן ברצוננו להבהיר מספר נקודות:
1.פיטורי עובד בחל"ת הינם מותרים והתהליך זהה לפיטורים בנסיבות הרגילות:
- שימוע – על המעסיק לזמן את העובד שבכוונתו לפטר לשיחת שימוע, בהתראה סבירה של לפחות יומיים שלושה מראש. המטרה של השימוע היא להוות תהליך של שיחה אמתית וכנה בין המעסיק לעובד, בה כל צד יוכל להעלות את טיעוניו.
למידע נוסף לחץ כאן
- מתן הודעה מוקדמת – כאשר מעסיק מחליט לפטר את העובד, הוא חייב לתת לו הודעה מוקדמת על כך, בכתב ובמשך תקופה מיום הודעה זו העובד ממשיך לעבוד וכל זכויותיו נשמרות.
משך תקופת ההודעה המוקדמת של העובד תלויה בוותק שלו וכן בסוג העובד- חודשי או שעתי.
יש לציין שבמידה והמעסיק לא רוצה להחזיר את העובד מחל"ת לתקופת ההודעה המוקדמת, הוא רשאי לוותר על עבודתו במהלך תקופה זו. (במקרה זה הפיטורים נכנסים לתוקף בסיום תקופת ההודעה המוקדמת).
למידע נוסף לחץ כאן
- גמר חשבון – בעת סיום העסקה יש לשלם לעובד את שכרו האחרון כולל שכר עבור תקופת ההודעה המוקדמת , פדיון ימי החופשה שנותרו לו, ופדיון דמי ההבראה שמגיעים לו.
- פיצויי פיטורים – עובד שעבד שנה ויותר אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה (אפילו אם המעסיקים התחלפו) ופוטר, מכל סיבה שהיא, זכאי לפיצויי פיטורים או השלמת פיצויי פיטורים ככל שהמעסיק הפריש מדי חודש את כספי הפיצויים לקופת פיצויים או לביטוח הפנסיוני.
- אישור על תקופת עבודה – על המעסיק לתת לעובד אישור העסקה תוך 14 יום מיום העבודה האחרון של העובד או עד 7 ימים מיום שהעובד דרש זאת בכתב לפי המוקדם.
2. העובד רשאי אף הוא להתפטר במהלך החל"ת או בסיומה ובלבד שהליך ההתפטרות יעשה כדין.
3.עובד שפוטר או התפטר במהלך החל"ת או בסיומה ונרשם בלשכת התעסוקה וכן הגיש תביעה לדמי אבטלה צריך לדווח על כך לביטוח לאומי ולשכת התעסוקה שכן תקופת ההודעה המוקדמת עליה מקבל העובד שכר קוטעת את תקופת החל"ת והעובד אינו זכאי לדמי אבטלה עבור תקופה זו.
בתום תקופת ההודעה המוקדמת רשאי העובד להתייצב מחדש בשירות התעסוקה לצורך קבלת דמי אבטלה. על העובד להמציא למוסד לביטוח לאומי אישור על הפסקת העבודה אך אין צורך להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה מחודשת לדמי אבטלה.
חשוב לדעת:
במהלך החל"ת העובד אינו צובר וותק לצורך חישוב זכויותיו התלויות בוותק) כגון דמי הבראה, ימי מחלה, או חופשה שנתית) מלבד וותק של 14 יום בשנת עבודה לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
לשירותכם,
מחלקת שכר
דב וינשטיין ושות’ – רואי חשבון.
ניתן להעביר שאלות במייל ונדאג לענות לכם בהקדם.
salary@wcpa.co.il