ספטמבר הגיע: היעדרות עובד ב-1 לספטמבר
היעדרות עובד ב-1 לספטמבר: היעדרות עובד ב-1 לספטמבר: בשנת 1 לספטמבר מתרחשת פתיחת השנה הלימודים במערכת החינוך,
למרות שהחוק אינו מחייב תשלום לעובדים ביום זה, קיימים הסכמים קיבוציים וכן הסכמי עבודה אשר מתחייבים לסייע לעובדיהם בלווי הילדים ביום פתיחת השנה הם מבינים את החשיבות בלווי של ההורה את הילד ביום הזה.
בנוסף לימי הבחירה המוכרים 1 בספטמבר, קיימים ימי בחירה נוספים בשנה בהם העובד זכאי לקחת יום חופש בלי הצורך לקבל אישור מהמעסיק, אלא להודיע לו על כך בלבד.
להלן ימי הבחירה המצויינים בחוק המוכרים כמו: צום גדליה, ערב יום כיפור, ערב סוכות, הושענא רבה, יום חג הסיגד, צום עשרה בטבת (יום הקדיש הכללי), תענית אסתר, פורים, שושן פורים, ערב פסח, ערב שביעי של פסח, חג המימונה, ל"ג בעומר, ערב שבועות, צום י"ז בתמוז, צום תשעה באב, ערב ראש השנה.
אך השונה בין ימי הבחירה הנ"ל לבין ה-1 בספטמבר שימי הבחירה הנ"ל מתנכים מימי החופשה של העובד ויום ה-1 לספטמבר כפי שציינו לעייל הינו יום שהעובד מקבל נקי ללא כל ניכוי מזכויותיו.
ימי בחירה אלו אינם חלים על כל העובדים, אלא רק על עובדים שעובדים במקומות עבודה שבהם קיימים הסכמים קיבוציים או הסכמי עבודה המעניקים להם את הזכות.
הבדלים בין ימי בחירה לבין ימי חופשה
ימי בחירה נבדלים מימי חופשה בכך שהם אינם נכללים במכסת ימי החופשה השנתית של העובד. כלומר, עובד יכול לנצל ימי בחירה גם אם הוא כבר השתמש בכל ימי החופשה שלו אך כמובן עובד שיצא ליום בחירה בזמן שאין לו ימי חופשה במכסת צבירתו לא יקבל תמורה עבורו.
ההבדל בין ימי הבחירה ויום ה-1 בספטמבר הוא שבימי הבחירה, העובד זכאי לקחת יום חופש ללא צורך בהסכמת מקום העבודה ורק בהודעה מראש על היעדרותו. לעומת זאת, ה-1 בספטמבר מהווה יום שבו המעביד אינו זכאי לנכות יום חופש מזכויותיו (במידה ומקום העבודה הוא מקום שעל העובדים חל הסכם קיבוצי או חוזה אשר התחייב על תשלום ביום זה).
לשירותכם,
מחלקת שכר
דב ויינשטיין ושות’ – רואי חשבון
ניתן להעביר שאלות במייל ונדאג לענות לכם בהקדם.
salary@wcpa.co.il